All-hands meeting 2020

Europe/Copenhagen
Dr. Holms Hotel

Dr. Holms Hotel

Timrehaugvegen 2, 3580 Geilo, Norge
Description

The NeIC All Hands Meeting is the annual event at NeIC where people working on NeIC projects come together across projects and teams. The aim of these events is to give NeIC staff a chance to get to know other people working on e-infrastructure in the Nordics so that we can connect and learn from each other. The intended participants of the AHM are personnel contracted on NeIC activities/ projects and key personnel in the EOSC-Nordic project. If you are engaged in EOSC-Nordic or a NeIC project and not sure whether you should participate, please contact your team leader. 

    • 15:30 17:30
      PM-PO meeting Humoristen 1+2

      Humoristen 1+2

      A meeting for NeIC Project Managers and Project Owners.

    • 17:00 18:30
      Registration 1h 30m
    • 18:30 19:30
      Welcome Talk by Gudmund Høst 1h Gullvågsalen ()

      Gullvågsalen

      Plenary room

    • 19:30 21:30
      Dinner 2h
    • 09:00 10:15
      Keynote: Manish Patel on Exploring the atmosphere of Mars with the ExoMars Trace Gas Orbiter mission 1h 15m Gullvågsalen ()

      Gullvågsalen

    • 10:15 15:00
      Break (lunch available between 12.30- 14.45) 4h 45m
    • 15:00 17:00
      Project Meetings: CodeRefinery 2h Juristen 3

      Juristen 3

    • 15:00 15:40
      Project Meetings: Dellingr 40m Forfatteren

      Forfatteren

      Link to agenda: https://wiki.neic.no/int/Dellingr_Team_Session_AHM_2020#Session_1

    • 15:00 17:00
      Project Meetings: EOSC-Nordic 2h Gullvågsalen

      Gullvågsalen

    • 15:00 17:00
      Project Meetings: NT1 2h Humoristen 3+4

      Humoristen 3+4

      • Talk from Raymond about Openstack in Bergen for NDGF resources

      • Talk from Petter and discussion on new auth scheme for the central nodes

      • Workload FTE breakdown, discussion and validation of wiki

      • Open discussion on how to grow NT1 and take on new challenges

    • 15:00 17:00
      Project Meetings: Tryggve 2h Journalisten

      Journalisten

    • 15:00 17:00
      Project Meetings: iOBS 2h Humoristen 1+2

      Humoristen 1+2

      Preliminary agenda: https://docs.google.com/document/d/1G9OtEEBJJTZ7imF-BZHcDF8F8iM8jVBa0M-PZWCX7jY/

    • 15:40 17:00
      Project Meetings: Glenna2 1h 20m Forfatteren

      Forfatteren

      Live agenda at:
      https://docs.google.com/document/d/1QwurvWoTmdLMkEeY0YnsZ-QGZJTI5hK22WieKZBb_po/edit?usp=sharing

    • 17:00 17:30
      Coffee Break 30m
    • 17:30 19:00
      Tutorial: An overview of different common workflow languages 1h 30m Humoristen 3+4 ()

      Humoristen 3+4

    • 17:30 19:00
      Tutorial: Distributing workloads in modern infrastructure 1h 30m Gullvågsalen ()

      Gullvågsalen

      https://github.com/neicnordic/serverless-workshop

    • 17:30 19:00
      Tutorial: Kubernetes Essentials, the TL;DR 1h 30m Journalisten

      Journalisten

    • 17:30 19:00
      Tutorial: Share your tools 1h 30m Juristen 1 ()

      Juristen 1

    • 19:00 20:00
      Break 1h
    • 20:00 21:30
      Dinner 1h 30m
    • 09:00 10:15
      Keynote: Laszlo Erdodi - Development, Challenges and Perspectives in Offensive Security 1h 15m Gullvågsalen ()

      Gullvågsalen

    • 10:15 14:45
      Break (lunch available between 12.30- 14.45) 4h 30m
    • 14:45 16:30
      Ethical hacking workshop 1h 45m Gullvågsalen ()

      Gullvågsalen

    • 16:30 17:00
      Coffee Break 30m
    • 17:00 19:00
      Escaperoom Challenge 2h Gullvågsalen ()

      Gullvågsalen

    • 19:00 20:00
      Break 1h
    • 20:00 21:30
      Dinner 1h 30m
    • 09:00 12:00
      Project Meetings: CodeRefinery 3h Ministeren

      Ministeren

    • 09:00 12:00
      Project Meetings: Dellingr 3h Forfatteren

      Forfatteren

      Link to agenda: https://wiki.neic.no/int/Dellingr_Team_Session_AHM_2020#Session_2

    • 09:00 12:00
      Project Meetings: EOSC-Nordic 3h Journalisten

      Journalisten

    • 09:00 12:00
      Project Meetings: NT1 3h Humoristen 3+4

      Humoristen 3+4

      Task and prioritization session, the regular post-it one.

    • 09:00 12:00
      Project Meetings: Tryggve 3h Gullvågsalen and Juristen 1

      Gullvågsalen and Juristen 1

    • 09:00 12:00
      Project Meetings: iOBS 3h Humoristen 1+2

      Humoristen 1+2

    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 12:20 13:00
      Busses leaving Dr Holms at 12.20 and 13.00 40m